Jan Roger Klakegg måtte amputere begge bena etter en ulykke. Det ble hans vei til ortopediingeniør. Målet er å hjelpe andre til å få en aktiv og meningsfylt hverdag.


Tobarnsfaren ble nylig ansatt i Drevelin Ortopedi. Han kommer fra stilling som ortopediingeniør i Blatchford der han har arbeidet siden 2011. 33-åringen er selv aktiv, og er på landslaget i kjelke-hockey. Han deltok under paralympics i Sotchi i 2014. Han har også deltatt i EM og VM for Norge.

Jan Roger Klakegg i aksjon for det norske kjelke-landslaget

Dobbeltamputere
Han hadde egentlig aldri tenkt tanken om å bli ortopediingeniør, men etter at bilen han satt i ble tatt av et steinras i 2003, endret dette seg etterhvert. Ulykken førte til at Jan Roger måtte dobbeltamputere. Han måtte ha proteser for å kunne gå igjen, og årene med behandling, tilpassing og opptrening gjorde at han fikk en fasinasjon for ortopedi som fag og yrkesvei.

Givende yrke
– Jeg vet jo hva dette handler om, traumene man går gjennom etter en amputasjon. Hensikten er å gi pasientene innhold og livskvalitet i hverdagen, forteller han.

Jan Roger jobber mye med å lage og tilpasse proteser, men han behandler også pasienter som må ha andre hjelpemidler, som ortoser.

– Jeg synes at dette er et veldig givende yrke. Det gir mening og jeg får anledning til å hjelpe andre mennesker i en spesiell livssituasjon, sier han.

Kontakt

Vi er ikke rundt akkurat nå . Men du kan sende oss en e-post og vi vil komme tilbake til deg.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search